Pekaři a cukráři 

Novinky

Tlač - + Poslať priateľovi

Koncept čerstvého pečiva STAR'BAKE




 Lesaffre Česko




Lesaffre ČeskoSpolečnost Lesaffre Česko představila koncem roku 2011 poprvé v České republice koncept Star´Bake.

Jedná se o speciálně připravené směsi na výrobu čerstvého pečiva pro provozy hotelů, restaurací, cateringových společností a provozů rychlého občerstvení. Koncept čerstvého pečiva Star´bake byl vyvinut, aby umožnil gastro provozům výrazně zlepšit kvalitu jejich nabízených služeb bez navýšení surovinových nákladů.

Co je to směs Star´Bake?

Jedná se o směs tří základních složek, které jsou nezbytné po výrobu těsta. Tedy o sušené droždí, zlepšující přípravky a o všechny nezbytné chuťové látky při výrobě dobrého pečiva. Pro výrobu těsta tedy stačí smíchat směs Star´bake s moukou a vodou, čímž vznikne 5 až 9 kg těsta. Všechny směsi jsou pečlivě připravené tak, aby si čerstvé pečivo mohl ve svém provoze vyrobit kdokoliv. Tedy i podnik bez vybavení, které je běžné pro velké pekárny, a bez odborníka - pekaře s dlouholetými zkušenostmi s pečením čerstvého pečiva.

Z čeho koncept Star´Bake vychází?

V celém konceptu Star´Bake se spojují především hluboké znalosti našich zkušených pekařských technologů z celého světa, nejvyšší kvalita surovin a v neposlední řadě také praktické znalosti většiny našich zákazníků, kteří společně s našimi technology celý koncept vyvinuli. Z této úzké spolupráce také vznikla malá brožura poskytující přehledný a srozumitelný návod na použití jednotlivých směsí. Obsahuje také doporučení k použití směsí Star´Bake, tedy postup od smíchání jednotlivých surovin až po optimální teploty a doby pečení.

Produktové řady konceptu Star´Bake:

Koncept Star´Bake se skládá ze tří základních částí. Jsou to směsi na přípravu těsta jednak pro běžné pečivo, dále pro přípravu těst na pizzu a v neposlední řadě i na přípravu sladkého těsta. Každá ze tří základních řad obsahuje další tři druhy těst. Celkem se tedy jedná o směsi na přípravu 9 různých těst. Využití jednotlivých druhů těst záleží především na kreativitě a fantazii toho, kdo bude s konceptem Star´Bake pracovat. Ve zobrazené tabulce jsme uvedli jen ty běžné výrobky, na které lze připravené směsi použít.

Výhody konceptu Star´Bake:

Jak jsem zmiňoval v úvodu článku, jedná se především o zvýšení kvality poskytovaných služeb bez navýšení surovinových nákladů. Jako další výhody lze jmenovat výraznou flexibilitu v zásobování čerstvým pečivem, druhovou rozmanitost jednotlivých pekařských výrobků a také možnost odlišit se od své konkurence. Použití konceptu Star´Bake umožňuje uživateli vyrábět pro svůj podnik takové výrobky, jež budou pro jeho provozovnu charakteristické. Tedy čerstvé, teplé a voňavé pečivo, které si zákazníci budou pamatovat a které budou opakovaně vyhledávat. A na tom by mělo v dnešní nelehké době podnikatelům záležet v prvé řadě.
Z praktických výhod konceptu je nutné zmínit vhodně zvolené balení, jednoduché skladování, vyrovnanou kvalitu dodávaných směsí a dlouhou dobu trvanlivosti jednotlivých směsí.

Závěr:

Koncept Star´Bake jsme letos v lednu představili na Slovensku na výstavě Danubius Gastro v Bratislavě a v únoru v Čechách na výstavě TOP Gastro v Praze. Na obou výstavách náš koncept Star´Bake zaujal nejen širokou veřejnost, ale především několik zkušených šéfkuchařů z předních hotelů a cateringových společností. V průběhu měsíce března zkušení technologové z našeho moderního pekařského centra v Olomouci provedli praktické ukázky použití směsí Star´Bake přímo v jejich hotelech a doporučili nejvhodnější druh pečiva pro každou provozovnu. Věříme, že až si po demonstraci použití konceptu Star´Bake potenciální zákazníci ověří stoprocentní fungování našich směsí, začnou je ve svých provozech využívat.

 

Star bake STAR'BAKE PŘEHLED SMĚSÍ NA PŘÍPRAVU PEČIVA [ 76.96 KB ]

 

Kontakt:
Lesaffre Česko a.s.
Hodolanská 32 Olomouc 779 00
JAN KOZÁK - Tel. +420 733 169 619 - kozak@lesaffre.cz
 


Dátum: 02.07.2012

« zpět na seznam článků