Člověk používal droždí už od pradávna – ještě dávno před vznikem písma. Egypťané ho k pečení chleba využívali již před pěti tisíci lety. Tehdy však ještě nerozuměli procesu kvašení. Tuto chemickou reakci považovali za zázrak. Lidé nejprve připravovali pokrmy na bázi obilovin: kaše nebo placky. Ty tvořily základ jejich každodenní stravy. Později zjistili, že pokud těsto ponechají působením kvasinek přítomných ve vzduchu přirozeně zkvasit, placky zvětší objem a získají novou strukturu a vůni. Tak položili základ pečení chleba.
Nejznámější kvasinkou je Saccharomyces cerevisiae. Její název je odvozen od slova cukr (Saccharo) a od slova houba (Myces). Rod cerevisiae znamená v latině „pivní“. Právě tato kvasinka se používá při pečení chleba. Je totiž výjimečná tím, že dokáže přeměňovat přirozené cukry přítomné v mouce na alkohol, který se při pečení odpaří, a na oxid uhličitý. A právě tvorba oxidu uhličitého dodává pečivu objem.
Skupina Lesaffre je největším výrobcem droždí na světě. V našem sortimentu máme kromě čerstvého lisovaného droždí i droždí sušené a tekuté. Své dlouholeté know-how využíváme také k výrobě speciálních druhů droždí např. na kyselá nebo naopak na sladká těsta. Našim zákazníkům nabízíme v prvotřídní kvalitě takové druhy a balení droždí, které nejvíce odpovídají jejich potřebám a požadavkům.