Kvasy jsou ideální volbou pro pekaře, kteří chtějí vyrábět kvasový chléb, ale nemají na to odpovídající prostor, zařízení, personál nebo čas. Výroba pečiva je s nimi snadná, operativní a flexibilní. Navíc se kvasy snadno kombinují s jakoukoliv směsí nebo přípravkem. Svým zákazníkům nabízíme výrobkovou řadu kvasů, ale také startérů a zakyselujících přípravků pod značkou Livendo a Kontinua v tuhé nebo tekuté konzistenci.
S kvasem se do těsta se dostává dostatečný podíl prokvašené mouky, která dodává pečivu bohatou chuť a vůni, prodlouženou čerstvost a pružnou střídu s většími póry. Zároveň přirozeně chrání pečivo proti plísním a nitkovitosti. Vyrábíme je metodou čistě přírodní fermentace, proto svým charakterem odpovídají tradičnímu třístupňově vedenému kvasu. V jejich složení nenajdete žádná aditiva.
Kvas je zdrojem rozpustné a nerozpustné vlákniny a napomáhá k lepšímu trávení mouky. Kvasové pečivo je pro zákazníky znakem: