Skupina Lesaffre

Skupina Lesaffre

Důvěryhodný hráč v oblasti fermentace

Jako důležitý a důvěryhodný světový hráč v oblasti fermentace skupina Lesaffre vymýšlí, vyrábí a přináší na trh řešení nejen pro pekařské odvětví, ale i pro oblast výživy, zdraví a ochrany života. Všechny její aktivity mají základ v droždí, kvasinkách a dalších výrobcích vzniklých fermentací.

Lesaffre vznikla jako rodinná firma na severu Francie v roce 1853. Dnes je z ní nadnárodní a multikulturní společnost. Jejím závazkem je dělat maximum ve všech svých aktivitách: pekařina, výživa & zdraví, aromata a fermentace.

V úzké spolupráci se svými partnery zaměstnává skupina Lesaffre 10 500 lidí ve více než 80 pobočkách, které jsou rozmístěny v padesáti zemích světa. Obrat skupiny Lesaffre přesahuje 2 miliardy eur.

Aktivity skupiny Lesaffre

Droždí a pekařská řešení

Chuť a potěšení z jídla

Zdraví a pohodlí

Biotechnologie

Droždí a pekařská řešení

Široká nabídka droždí, kvasů a dalších pekařských surovin, technologií a služeb je důkazem toho, že skupina Lesaffre je ve svém oboru skutečným odborníkem. Společně se službami sítě pekařských center Baking Center™ je Lesaffre spolehlivým partnerem všech řemeslných i průmyslových pekáren.

Chuť a potěšení z jídla

Droždí hraje klíčovou roli také v potravinářském průmyslu. Lesaffre vyrábí  přírodní aromatické molekuly, např. vanilin, jež mají uplatnění nejen v zemědělsko-potravinářském průmyslu, ale mohou se také používat v kosmetickém a parfumérském průmyslu, vyvíjí drožďové extrakty pro zlepšení chutí, vůní a výživových vlastností potravin a dodává i kvasinky a jejich deriváty, které se používají při výrobě piva, vína a lihovin.

Zdraví a pohodlí

Už od svého vzniku usiluje skupina Lesaffre o to, aby pomáhala zdraví a spokojenému životu všech živých bytostí a aby s ohledem na ochranu životního prostředí přispívala k lepší obživě a péči o celou planetu. Zdraví a výživa lidí, zvířat i rostlin jsou oblasti, kterými se chce skupina Lesaffre zabývat ve svém strategickém vývoji.

Biotechnologie

V biotechnologickém odvětví vyvíjí skupina Lesaffre výkonné buněčné nutrimenty, díky nimž vznikají nové molekuly prospěšné lidem i zvířatům. Současně se Lesaffre věnuje šlechtění nových kmenových buněk droždí, které umožňují rozvoj výroby biopaliv 1. a 2. generace. Na podporu udržitelného rozvoje se skupina Lesaffre angažuje také v oblasti biochemie.