Výroba kvalitního a výkonného pekařského zlepšujícího přípravku je odbornou záležitostí. Proto jejich složení sestavujeme a testujeme s ohledem na kvalitu mouk, rozdílnost výrobních postupů, Pro používání různých pracovních nástrojů a povahu budoucích pekařských výrobků. Základní snahou skupiny Lesaffre je adaptovat své zlepšující přípravky na konkrétní požadavky jednotlivých zákazníků. Důkazem toho je i výrobková řada zlepšujících přípravků Magimix a Kontinua vyvinutá speciálně pro český trh.
Okysličovadla posilují lepek pro získání optimální tvarové stability (kyselina askorbová atd.).
Enzymy umožňují zpracování složitých cukrů pro výživu kvasinek a zlepšujících barvu kůrky (amyláza atd.).
Emulgátory zlepšují strukturu lepku s cílem zvýšit schopnost zadržování plynů (lecitin, monoglyceridy atd.).
Redukanty umožňují získat bohatší strukturu lepku při procesu mísení (deaktivované droždí aj.).
Speciální složky mají jedinečné účinky (sójová mouka, slad, atd.).