Přípravky

Přípravky

Vyrábíme kvalitu

Výroba kvalitního a výkonného pekařského zlepšujícího přípravku je odbornou záležitostí. Proto jejich složení sestavujeme a testujeme s ohledem na kvalitu mouk, rozdílnost výrobních postupů, Pro používání různých pracovních nástrojů a povahu budoucích pekařských výrobků. Základní snahou skupiny Lesaffre je adaptovat své zlepšující přípravky na konkrétní požadavky jednotlivých zákazníků. Důkazem toho je i výrobková řada zlepšujících přípravků Magimix a Kontinua vyvinutá speciálně pro český trh.

Proč používat zlepšující přípravky Magimix a Kontinua?

 

Protože řeší základní potřeby pekařů:

  • stabilita a jistota technologického procesu při proměnlivé kvalitě mouk
  • lepší zpracovatelnost těsta při strojním zpracování
  • rychlejší kynutí těsta
  • zvýšení výkonu
  • optimalizace procesu pečení

Protože pekařům přináší důležité výhody:

  • fyziologické, protože usnadňují výrobu
  • konzervační, protože prodlužují čerstvost pekařských výrobků
  • smyslové, protože rozvíjí vůni a aroma konečných výrobků

Naše přípravky splňují požadavky konečných spotřebitelů na:

 

  • objem pečiva
  • vzhled a barvu střídy
  • zbarvení kůrky
  • trvanlivost
  • chuť

Složení pekařských zlepšujících přípravků Magimix a Kontinua je kombinací 5 vzájemně sladěných a doplňujících se složek:

 

Okysličovadel

Okysličovadla posilují lepek pro získání optimální tvarové stability (kyselina askorbová atd.).

Enzymů

Enzymy umožňují zpracování složitých cukrů pro výživu kvasinek a zlepšujících barvu kůrky (amyláza atd.).

Emulgátorů

Emulgátory zlepšují strukturu lepku s cílem zvýšit schopnost zadržování plynů (lecitin, monoglyceridy atd.).

Redukantů

Redukanty umožňují získat bohatší strukturu lepku při procesu mísení (deaktivované droždí aj.).

Speciálních složek

Speciální složky mají jedinečné účinky (sójová mouka, slad, atd.).

Náš sortiment

JSME PARTNEREM PEKAŘŮ A DODAVATELEM PEKAŘSKÝCH ŘEŠENÍ V OBLASTI DROŽDÍ, KVASŮ, PEKAŘSKÝCH SMĚSÍ A ZLEPŠUJÍCÍCH PŘÍPRAVKŮ. PEČTE S NÁMI!