Síť Baking Center™ Lesaffre slaví 50 let od svého vzniku
Síť Baking Center™ Lesaffre slaví 50 let od svého vzniku
Jak to všechno začalo …
Na začátku všeho byl nápad tehdejšího obchodního ředitele Alaina Lalouma, který v 70. letech minulého století začal na své obchodní cesty brávat pekaře Jeana-Jacquese Semlangnea, aby během jejich návštěv mohl řešit technologické dotazy pekařských zákazníků. Po celém světě pak vysvětloval klientům, jak používat droždí Lesaffre, aby dosáhli při výrobě chleba a pečiva co nejlepších výsledků. A mělo to úspěch!
V roce 1974 se pak v 7. pařížském obvodu, v pekárně rodičů Jean-Jacquese Semlangnea, zrodila myšlenka, která se brzy proměnila v první testovací pekařské centrum Baking Center™ společnosti Lesaffre. Zákazníci z celého světa sem přijížděli, aby se naučili používat výrobky Lesaffre, a to včetně zcela nového a revolučního instantního sušeného droždí Saf-instant®, které se uvedlo na trh v roce 1973. A tehdy začala vzájemná komunikace mezi zákazníky z řad pekařů a pekařskými odborníky z Lesaffre, která trvá dodnes. Jejím cílem vždy bylo, je a bude lépe porozumět problémům a očekáváním pekařských zákazníků.
O dva roky později bylo ve francouzském městě Marcq-en-Baroeul, v bývalé garáži, vybudováno zcela nové pekařské centrum pro testování chleba a pečiva. A jeho tým se v průběhu let rozšiřoval o další odborníky z různých oborů.
V roce 1995 se ve starém klášterním konventu v Marcq-en-Baroeul provedla rozsáhlá rekonstrukce a zahradnické úpravy. A Baking Center ™ vstoupilo do nové éry, zejména díky užší spolupráci s týmy výzkumu a vývoje. Inovační duch a lokální přístup k jednotlivým trhům pomohly lépe porozumět specifickým potřebám a problémům pekařských zákazníků.
Odborníci a nadšenci
Mezi mnohými službami, které Baking Center™ nabízí, hraje zásadní roli zejména pekařská akademie Baking Academy. Školení, která tato akademie poskytuje, umožňují pekařům Lesaffre zlepšit své dovednosti a poskytnout našim klientům co nejlepší odborné znalosti.
Jako zásadní nástroj se ukázala také služba senzorické analýzy, která nabízí objektivní posouzení senzorických vlastností pekařských výrobků. Díky ní se novinky v pekařině vyvíjejí mnohem jednodušeji.
Skutečnou hnací silou inovací je ale práce našich 300 pekařských technologů rozptýlených po celém světě. Díky úzké spolupráci s týmy výzkumu a vývoje vznikl nejeden unikátní Lesaffre výrobek, který zlepšil organoleptické vlastnosti a konzistenci pečiva. Jako například osmotolerantní droždí na sladká těsta, přípravek na pečivo s účinkem proti tvoření puchýřků na kůrce nebo kvasy v různých formách, které pekařům usnadňují práci.
Baking Center™, místo inspirace
Baking Center™ byla první marketingová investice skupiny Lesaffre, která spojuje naše klienty a obchodní týmy, naše technology a marketing. Pomáhá jim lépe porozumět pekařskému řemeslu, inovovat a usnadnit vstup nových výrobků na trh. Je to ideální místo pro propojení a sjednocení všech profesí. Tím, že se vžíváme do podmínek a potřeb našich zákazníků, se nám pak lépe daří navrhovat vhodná řešení.
Důkazem úspěchu tohoto inovativního konceptu je skutečnost, že inspiroval ke vzniku dalších center v rámci skupiny, jako je například Kulinářské centrum v Biospringeru nebo Fermentis Academy.
Dnes se díky našim nadšeným kolegům stala síť Baking Center™ největší globální sítí v pekařském světě. Vyznačuje se svou mezinárodní působností a také rozmanitostí služeb, které vždy přizpůsobuje potřebám jednotlivých zákazníků.
50 let, slavte s námi!
Letošní rok je pro síť Baking Center™ opravdu významným milníkem: 50 let je krásný věk a je to věk neomezených možností! Díky odborným znalostem mužů a žen, kteří v pekařských týmech Baking Center™ pracují, přišlo na svět mnoho pozoruhodných inovací. A jejich lidský a profesionální přístup přispěl k dobrému jménu společnosti Lesaffre mezi pekaři celého světa.
K tomuto krásnému výročí byl také vytvořen komiks zachycující historii Baking Center™ a kniha 40 receptur od technologů Lesaffre z celého světa.